Adatvédelmi tájékoztató

Írta: Super User. Beküldve: Uncategorised.

A "La Boquita" A Pronobis sro. Magyarországi Fióktelepe (továbbiakban: Adatkezelő) nyelvoktatási tevékenységével kapcsolatban kezeli az őt megkereső érdeklődők és beiratkozott hallgatók személyes adatait, kizárólag a nyelvoktatás teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (számlázás) teljesítése érdekében. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a beiratkozott tanítvány személyes adatait.

Az adatkezelő címe: 2083 Solymár, Rókus utca 2/2.
Az adatkezelő elérhetősége: 0670 534 5904, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

Hozzájárulás az adatkezeléshez: A beiratkozott tanítvány kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Az érintettek köre: beiratkozott tanítvány

A kezelt adatok köre: a beiratkozott tanítvány által a regisztráció során megadott a nyelvoktatás teljesítéséhez szükséges adatok: Név, Elérhetőség (telefon, email),  cím, Számlázási cím, születési dátum, hely

Az adatgyűjtés célja: szerződés megkötése és számlázás.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:
– A "La Boquita" a Pronobis sro Magyarországi Fióktelepének ügyvezető igazgatója


Az adatkezelés időtartama: az elektronikusan tárolt személyes adatok a szerződés megkötése és teljesítését követően 5 éven belül törlésre kerülnek.

A beiratkozott tanítvány kérelmezheti az adatkezelőnél
– tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
– személyes adatainak helyesbítését,
– személyes adatainak törlését vagy zárolását.
 

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető formában, a beiratkozott tanítvány erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha a beiratkozott tanítvány kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.

Ha a beiratkozott tanítvány nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz ( www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.

A 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt olvasható: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)

(forrás: http://webfejlesztes.gtportal.eu/index.php?f0=9_nyilatkoz_01)

Tankönyvek - spanyol és portugál tanfolyamok

Írta: Super User. Beküldve: Uncategorised.

Nagyon fontosnak tartottuk, hogy olyan tankönyvcsaláddal dolgozzunk a spanyol tanfolyamok alatt, amelyek korszerűek, érdekes témákat vetnek fel és kommunikáció orientáltak, de nem mellesleg jó alapot jelent egy esetleges spanyol nyelvvizsgához is. Így találtunk rá a piacon az egyik legjobb kiadványra, az Aula Internacional tankönyvre, amelyet a Difusión kiadó publikál.

 

A tankönyv A1.0-B2.2 szinteket ölel fel, hatalmas előnye, hogy könyv és munkafüzet egyben (vagyis nem kell külön megvenni hozzá semmit), tartalmaz egy audio CD-t, valamint a tankönyv kiadója létrehezott egy online felüleltet, campust, ahová teljesen ingyenesen lehet regisztálni. A Campuson minden fejezethez találunk online feladatokat (amelyeket a számítógép előtt tudunk otthon megcsinálni és a program azonnal ki is javítja a hibákat), videókat feliratozva és felirat nélkül és még teszteket is! Egyszóval ezzel a tankönyvvel nagyon könnyű a tanulás! 

 

Spanyol tanfolyamok Spanyolországban

Írta: Super User. Beküldve: Uncategorised.

Sokan keresnek meg minket azzal a céllal, hogy Spanyolországban tanuljanak spanyolul. Így jött az ötlet, hogy egy spanyolországi nyelviskolával együttműködve spanyolországi tanfolyamokat kínáljuk az érdeklődőknek.

A nyelvtanfolyamok az ország három városában elérhetőek az egész év folyamán, nem csak nyáron. A három választható helyszín Madrid, Barcelona és Málaga - szerencsére mindhárom város egyenes légi összeköttetésben áll Budapesttel, így a kiutazás is nagyon kényelmes és egyszerűen megoldható Magyarországról.

A választható tanfolyamok heti 10, 20 vagy 30 órásak, minimum 1 hétre kell lekötni a tanfolyamot, de lehetőség van akár hosszabb tartózkodásra, tanulásra is (2 héttől kezdve akár 2 hónapig is!). Lehetőség van DELE nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamon is részt venni, ebben az esetben azonban a tanfolyam megszabott hosszúságú: 8 hét, heti 20 tanóra.

Kiknek ajánljuk ezt a fajta tanulást?

Elsősorban azoknak, akik gyorsan és hatékonyan szeretnének minél többet megtanulni spanyolul. Nem csak a spanyol tanfolyam intenzitása (heti 10-20-30 óra) járul hozzá a nyelvtanuláshoz, hanem a spanyol környezet is! Mivel egész nap szinte csak spanyol szót hall az ember, valamint rá is van "kényszerítve", hogy hétköznapi szituációkban (étterem, kávézó, bevásárlás, tájékozódás, stb...) használja a nyelvet, ezért a Spanyolországban töltött idő megsokszorozza a tanulás effektivitását. Ez az a plusz tényező, amit itthon sajnos egyetlen nyelviskola sem tud biztosítani és pótolni. 

A spanyolországi spanyol tanfolyam típusai

Alapvetően két típust kell megkülönböztetnünk:

  • spanyol tanfolyam fiataloknak (14-21 éves korig)
  • spanyol tanfolyam felnőttekenk (18 éves kor felett)

A fiataloknak szóló tanfolyam általában csak csomagban elérhető (Barcelona és Málaga esetében). Ez a csomag tartalmazza a heti 20 óra tanfolyamot, minden hétköznap külön foglalkozást felügyelettel (piknik, városnézés, welcome party, strandolás, stb.), hétvégén egy kirándulást a környéken szintén felügyelettel, szállást családoknál teljes ellátással (reggeli-ebéd-vacsora). A csomag minimum 1 hétre leköthető, az ára pedig szezontól és várostól függ. Minden esetben lehetőség van az óraszámot heti 30-ra bővíteni.

Madridban van egyedül olyan lehetőség, hogy választani lehet heti 10-20-30 órás tanfolyam közül a fiatalok számára is, valamint a tanfolyam nem csak csomagban elérhető: ha valaki nem szeretne szállást, nem muszáj foglalnia. Viszont szintén van lehetőség családos elszállásolásra, reggeli vagy félpanzió (reggeli-vacsora) opcióval.

A felnőtteknek szóló tanfolyamok természetesen sokkal rugalmasabbak. Választható a tanfolyam intenzitása, valamint kérhető a szállás, mint opció, de nem kötelező egyik város esetén sem. A szállás típusai: szállás családoknál reggelivel, szállás apartmanban (az iskola a tanítványok számára fenntart több apartmant, így a lakótársak szintén az iskola hallgatói), szállás kollégiumban. A tanfolyam ára szintén függ az időszaktól, a várostól, a tanfolyam intenzitásától és attól, hogy valaki igényel-e szállást vagy sem.

Ha Te is szeretnél Spanyolországban spanyolul tanulni, akkor keress meg minket az alábbi elérhetőségek egyikén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +3670 534 5904

Amit feltétlenül gondolj át az árajánlat kérése előtt: 

  • melyik város érdekel leginkább
  • heti hány órás tanfolyamot szeretnél
  • mennyi időre utaznál (hány hét?)
  • ha már betöltötted a 18.életéved: szeretnél szállást? melyik a legszimpatikusabb?

Várjuk jelentkezésed!

Olvassátok el Nóri visszajelzését a malagai iskoláról, ahol 4 hetet tanult:

 

"Nagyon szuper volt minden, imádtam a sulit nagyon nagyon jó tanáraim voltak a négy hét alatt, rengeteget tanultunk és a hangulat is szuper volt. A szállást is csak dícsérni tudom, egy aranyos néninél laktam, nagyon rendes volt! Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a helyet, a gimis korosztálynak különösen, de idősebbeknek is ? még egyszer nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséged és az intézkedést"

 

 

Online óra

Írta: Super User. Beküldve: Uncategorised.

Az online spanyol órát (vagy online portugál óra) azoknak jelent tökéletes megoldást, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak vagy nem akarnak személyesen bejárni nyelviskolába. A Skype-os online óra előnye, hogy igazából csak megbízható internetes kapcsolat és egy Skype felhasználó szükséges hozzá, és már kezdődhet is az óra!

Bárhol, bármikor lehet spanyol órád, akár reggel, munka előtt vagy az ebédidőben, de csatlakozhatsz este, kényelmesen a kanapédról, akár egy másik országból is. Nincs akadály és nincs lehetetlen - ezt hozta magával a XXI. század a nyelvtanulásban!

Hogy működik egy online spanyol óra?

Igazából teljesen olyan, mint egy hagyományos magánóra. Akik eddig kételkedtek benne, de végül kipróbálták, mindenki maximálisan elégedett volt. A kamera segítségével látod és hallod a tanárod, aki a chatablakba írja az új szavakat, nyelvtant a számodra. Innen kényelmesen ki tudod másolni a kifejezéseket. Természetesen ugyanúgy lehet CD-t vagy más hanganyagot hallgatni az órán, tudtok videót nézni, sőt, a képernyőmegosztásnak köszönhetően akár prezentációt is meg  tud a tanárod osztani Veled virtuálisan. Ha valamilyen kiegészítő anyagra van szükség, akkor azt előzetesen emailben elküldjük Neked. Garantáltan nem fogod a hiányát érezni annak, hogy fizikailag nem egy teremben vagytok.

Mikortól meddig tart egy online spanyol óra?

Ez teljes mértékben Rajtad múlik. Az online spanyol óra feltételei ugyanazok, mint a hagyományos magánóráé, vagyis kizárólag egy olyan időpontot kell találnunk, ami Neked és a tanárodnak is megfelel. A pozitívum, hogy az iskola terembeosztásától abszolút független az óra, a teremkapacitást nem kell figyelembe venni! Tanárfüggő, hogy ki mikortól és meddig vállal órát, ill., hogy hétvégén lehet-e órád. Mindenesetre igyekszünk maximálisan rugalmasak lenni és megtalálni azt az időpontot, napot, napszakot, ami elsődlegesen Neked megfelel.

Az online spanyol órákat ugyanúgy tanórában mérjük, mint a hagyományos magánórát, vagyis minimum 45 perc egy-egy alkalom. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy sokkal hatékonyabb, ha az óra 60 vagy 90 perces, de egyedül Te határozod meg, hogy mennyi időd van a spanyolozásra. Az alkalmak gyakorisága is Rajtad múlik. heti egy-két, de akár sokkal több alkalmat is kérhetsz. 

A tandíj kifizetése mindig előre történik, átutalással. A tandíjat heti/havi szinten is rendezheted, esetleg előre befizethetsz egy nagyobb csomagot (pl. 20 tanóra), ahogy Neked kényelmes. 

Ha még nem döntöttél és nem vagy teljesen biztos, hogy a Skype-os online óra megfelelő-e számdra, azt tanácsoljuk, hogy vegyél egy 45 perces órát és próbáld ki Te magad milyen kényelmes és hatékony ez a tanulási forma.

Sokan keresnek meg minket különleges kérésekkel, speciális igényekkel, pl. szakmai nyelvvizsgára kell felkészülniük, esetleg érettségire vagy nagyon rövid idejük van arra, hogy alapismereteket szerezzenek spanyol, ill. portugál nyelvből. Arra is van példa, hogy valakinek annyira változó a munkaideje, hogy nem tud beiratkozni egy klasszikus tanfolyamra, mert az órák nagy részéről lemaradna.

Milyen előnyei vannak az online magánórának a csoportos tanfolyamhoz képest?

A legfontosabb, hogy teljes mértékben rugalmas ez az óratípus, vagyis nem kell a csoporthoz alkalmazkodnod, Te diktálod a tempót, a témát és az időpontot is Te határozod meg (nyilván keretek között, hiszen olyan időpontot kell találnunk minden esetben, ami Neked és a tanárodnak is megfelel, valamint tudunk számotokra szabad termet biztosítani.)

Az időbeosztás is teljes mértékben Hozzád igazodik: minimum egy tanórát kell igényelned alkalmanként (45 perc), de általában sokkal hatásosabb, ha egy-egy óra hosszabb, legalább 2x45 perces, de természetesen az óra hosszát Te szabod meg.

Általában az Aula Internacional tankönyvcsaláddal dolgozunk, viszont a magánórán akár az általad már használt, ismert tankönyvet is folytathatod, ez kizárólag a tanárodon múlik, rugalmasak vagyunk. Tudunk tankönyvet ajánlani is, például, ha nyelvvizsgára készülsz.

Nagyon fontos különbség a tanfolyam és a magánóra között, hogy Nélküled nincs óra :) Viszont biztosan belátod, hogy a tanár előzetesen készül az óráira, aszerint szervezi a napját, hogy az aktuális órarend mit kíván meg, stb. Pont ezért arra kérünk, hogy, ha valamilyen oknál fogva mégsem tudsz jönni az előre megbeszélt időpontban, akkor ezt előtte 24 óráva jelezd, és ebben az esetben nem számlázzuk az adott alkalmat.

Javasoljuk a szintfelmérő megírását, ami teljes mértékben ingyenes, mégis nagyon hasznos, ha már korábban tanultál spanyolul. A szintfelmérő segíti munkánkat, hiszen egyértelműen megbizonyosodhatunk róla, hol vannak hiányosságok, mi az, amit még gyakorolni kell. Így válhat a magánóra teljesen testre szabottá :)

Ha nyarlani készülsz valamelyik spanyolajkú országba vagy Portugáliába és ezért szeretnél pár hét alatt némi nyelvtudást felszedni, ebben is állunk rendelkezésedre. Az órák ilyenkor abszolút célirányosak, azaz csak olyan szókincset, kifejezéseket és szituációkat tanulsz majd az órán, ami számodra hasznos lehet. Biztosan nem fogunk múlt időt és bonyolultabb nyelvtani szerkezeteket tanítani. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik munka miatt akarnak spanyolozni/ portugálozni és nincs sok idejük belemélyedni a nyelv rejtelmeibe. Ekkor kifejezetten az adott munkára jellemző szavakat, mondatokat tanulsz majd meg az órákon.

A magánórák tandíjával kapcsolatban keress meg minket személyesen a következő elérhetőségek egyikén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +3670 534 5904

 Skype-on: la.boquita

 

Rólunk

Írta: Super User. Beküldve: Uncategorised.

A La Boquita nyelviskola 2013 szeptemberében nyitotta meg kapuit. Az elképzelésünk a nyelviskoláról az volt, hogy több, jobb, más legyen, mint a hagyományos nagy nyelviskolák. Nem a tömegoktatásra, nagy csoportokra törekedtünk, hanem a családias, baráti légkörre és hangulatra. Egy olyan közeget szerettünk volna teremteni, ahol jó tanulni és tanítani, hiszen meggyőződésünk és tapasztalatunk, hogy akkor tudsz igazán jól tanulni és tanítani, ha közben jól érzed magad. Hozzánk, az iskolába akkor is bejöhetsz, ha épp nincs órád, de spanyolos/ portugálus közegben szeretnél lenni. Van egy mini könyvtárunk, ahol a spanyol és portugál könyvek, magazinok mellett filmek is a rendelkezésedre állnak. Szervezünk tanfolyamon kívüli órákat is, ezek keretén belül örömmel megyünk el tanítványainkkal egy-egy spanyolos vagy portugálos eseményre, filmhétre, koncertre, kiállításra, gasztronómiai fesztiválra, vagy bármire, ami a spanyolajkú vagy a portugál kultúrával kapcsolatos.

A családias légkör kialakításának érdekében kizárólag két nyelvet tanítunk az iskolában, mégpedig az Ibériai -félsziget nyelveit: spanyol és portugál tanfolyamokat kínálunk a jelentkezőknek. Spanyol nyelvtanfolyam nyilván sok helyen létezik, de a kultúra mellett elkötelezett tanárok és lelkes tanítványok, csoporttagok már annál kevésbé. Tanáraink hosszabb- rövidebb ideig éltek Spanyolországban, így valós ismereteik vannak nem csak a kultúrával, hanem a hétköznapi élettel kapcsolatban is. Portugál nyelvtanfolyamot nem sok iskola kínál, főleg nem európai portugált! Így a portugál nyelvtanfolyam már eleve egy hiánypótló tanfolyamunk, de természetesen ebben az esetben is a nyelven kívül kultúrát és életérzést adunk át a tanítványoknak.

Tanáraink

Kanozsay Katalin

Kanozsay Katalin - spanyoltanár, ügyvezető igazgató

A spanyol nyelv és kultúra iránti szenvedélyem nagyon rég, tízéves koromban kezdődött, amikor először jártam Spanyolországban. Hosszú keresgélés után találtam spanyoltanárt és 14 évesen végre megkezdhettem a spanyolos tanulmányaimat. 2007-ben végeztem a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán mint spanyol nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár. Egy kisebb kitérő után 2008-ban a komáromi Selye János Gimnáziumban kezdtem el spanyoltanárként dolgozni és tulajdonképpen iskolát hoztam létre az iskolában, hiszen előttem nem volt spanyoloktatás. Ez egy nagy kihívás volt, hiszen mindent nekem kellett kitalálnom, aminek sok pozitívuma volt természetesen. A tanításról mindigis az volt az elképzelésem, hogy minél életszerűbb helyzetekben próbálhassák ki magukat a tanítványok, így találtam rá nagyon gyorsan a projekoktatásra. 2009-ben regisztráltam az eTwinning oldalán, ami egy olyan oldal, ahol európai tanárok regisztrálhatnak és hozhatnak létre közösen projekteket. A projektoktatás lényege, hogy a diákok idegen nyelven (esetemben spanyolul) a partneriskola diákjaival karöltve életszerű "problémákat" oldanak meg egy kijelölt időszakon belül. Projektjeink olyannyira sikeresek voltak, hogy egyízben Európai Díjat nyertünk a spanyol nyelvű projektek kategóriáján belül, kétszer lettünk Nemzeti Díjasak a középiskolák kategóriájában, aminek kapcsán rendszeresen adtam elő belföldi és nemzetközi konferenciákon tanár kollégáimnak. Elkötelezett híve vagyok a XXI. századi oktatási formáknak, a IKT eszközöknek, a folyamatos fejlődésnek. Véleményem szerint ez a színvonalas tanítás alapja.

2013-ban egy álmom vált valóra, amikor saját nyelviskolát nyithattam. Az önállóságot a közoktatás keretein belül már semmiképp nem tudtam bővíteni, hiába feszegettem a rendszer határait. Többet, jobbat akartam a tanítványaimnak, és már egyetemistaként felötlött bennem a gondolat, hogy jó lenne egy igazán spanyolos iskolában tanítani, ahol minden a spanyol kultúra körül forog. A nyelviskola pont ezért tud már évek óta a piacon megmaradni és büszkeséggel tölt el a tudat, hogy pár év alatt már rengeteg sikeres nyelvvizsgázó, érettségiző készült fel nálunk a megmérettetésre. Ennél már csak arra vagyok büszkébb, hogy még többen szerettek bele a spanyol nyelvbe és kultúrába pont úgy, ahogy én is évekkel ezelőtt.

 

További cikkeink...