Online spanyol és portugál órák

Online óra

Írta: Super User. Beküldve: Uncategorised.

Az online spanyol órát (vagy online portugál óra) azoknak jelent tökéletes megoldást, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak vagy nem akarnak személyesen bejárni nyelviskolába. A Skype-os online óra előnye, hogy igazából csak megbízható internetes kapcsolat és egy Skype felhasználó szükséges hozzá, és már kezdődhet is az óra!

Bárhol, bármikor lehet spanyol órád, akár reggel, munka előtt vagy az ebédidőben, de csatlakozhatsz este, kényelmesen a kanapédról, akár egy másik országból is. Nincs akadály és nincs lehetetlen - ezt hozta magával a XXI. század a nyelvtanulásban!

Hogy működik egy online spanyol óra?

Igazából teljesen olyan, mint egy hagyományos magánóra. Akik eddig kételkedtek benne, de végül kipróbálták, mindenki maximálisan elégedett volt. A kamera segítségével látod és hallod a tanárod, aki a chatablakba írja az új szavakat, nyelvtant a számodra. Innen kényelmesen ki tudod másolni a kifejezéseket. Természetesen ugyanúgy lehet CD-t vagy más hanganyagot hallgatni az órán, tudtok videót nézni, sőt, a képernyőmegosztásnak köszönhetően akár prezentációt is meg  tud a tanárod osztani Veled virtuálisan. Ha valamilyen kiegészítő anyagra van szükség, akkor azt előzetesen emailben elküldjük Neked. Garantáltan nem fogod a hiányát érezni annak, hogy fizikailag nem egy teremben vagytok.

Mikortól meddig tart egy online spanyol óra?

Ez teljes mértékben Rajtad múlik. Az online spanyol óra feltételei ugyanazok, mint a hagyományos magánóráé, vagyis kizárólag egy olyan időpontot kell találnunk, ami Neked és a tanárodnak is megfelel. A pozitívum, hogy az iskola terembeosztásától abszolút független az óra, a teremkapacitást nem kell figyelembe venni! Tanárfüggő, hogy ki mikortól és meddig vállal órát, ill., hogy hétvégén lehet-e órád. Mindenesetre igyekszünk maximálisan rugalmasak lenni és megtalálni azt az időpontot, napot, napszakot, ami elsődlegesen Neked megfelel.

Az online spanyol órákat ugyanúgy tanórában mérjük, mint a hagyományos magánórát, vagyis minimum 45 perc egy-egy alkalom. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy sokkal hatékonyabb, ha az óra 60 vagy 90 perces, de egyedül Te határozod meg, hogy mennyi időd van a spanyolozásra. Az alkalmak gyakorisága is Rajtad múlik. heti egy-két, de akár sokkal több alkalmat is kérhetsz. 

A tandíj kifizetése mindig előre történik, átutalással. A tandíjat heti/havi szinten is rendezheted, esetleg előre befizethetsz egy nagyobb csomagot (pl. 20 tanóra), ahogy Neked kényelmes. 

Ha még nem döntöttél és nem vagy teljesen biztos, hogy a Skype-os online óra megfelelő-e számdra, azt tanácsoljuk, hogy vegyél egy 45 perces órát és próbáld ki Te magad milyen kényelmes és hatékony ez a tanulási forma.

Sokan keresnek meg minket különleges kérésekkel, speciális igényekkel, pl. szakmai nyelvvizsgára kell felkészülniük, esetleg érettségire vagy nagyon rövid idejük van arra, hogy alapismereteket szerezzenek spanyol, ill. portugál nyelvből. Arra is van példa, hogy valakinek annyira változó a munkaideje, hogy nem tud beiratkozni egy klasszikus tanfolyamra, mert az órák nagy részéről lemaradna.

Milyen előnyei vannak az online magánórának a csoportos tanfolyamhoz képest?

A legfontosabb, hogy teljes mértékben rugalmas ez az óratípus, vagyis nem kell a csoporthoz alkalmazkodnod, Te diktálod a tempót, a témát és az időpontot is Te határozod meg (nyilván keretek között, hiszen olyan időpontot kell találnunk minden esetben, ami Neked és a tanárodnak is megfelel, valamint tudunk számotokra szabad termet biztosítani.)

Az időbeosztás is teljes mértékben Hozzád igazodik: minimum egy tanórát kell igényelned alkalmanként (45 perc), de általában sokkal hatásosabb, ha egy-egy óra hosszabb, legalább 2x45 perces, de természetesen az óra hosszát Te szabod meg.

Általában az Aula Internacional tankönyvcsaláddal dolgozunk, viszont a magánórán akár az általad már használt, ismert tankönyvet is folytathatod, ez kizárólag a tanárodon múlik, rugalmasak vagyunk. Tudunk tankönyvet ajánlani is, például, ha nyelvvizsgára készülsz.

Nagyon fontos különbség a tanfolyam és a magánóra között, hogy Nélküled nincs óra :) Viszont biztosan belátod, hogy a tanár előzetesen készül az óráira, aszerint szervezi a napját, hogy az aktuális órarend mit kíván meg, stb. Pont ezért arra kérünk, hogy, ha valamilyen oknál fogva mégsem tudsz jönni az előre megbeszélt időpontban, akkor ezt előtte 24 óráva jelezd, és ebben az esetben nem számlázzuk az adott alkalmat.

Javasoljuk a szintfelmérő megírását, ami teljes mértékben ingyenes, mégis nagyon hasznos, ha már korábban tanultál spanyolul. A szintfelmérő segíti munkánkat, hiszen egyértelműen megbizonyosodhatunk róla, hol vannak hiányosságok, mi az, amit még gyakorolni kell. Így válhat a magánóra teljesen testre szabottá :)

Ha nyarlani készülsz valamelyik spanyolajkú országba vagy Portugáliába és ezért szeretnél pár hét alatt némi nyelvtudást felszedni, ebben is állunk rendelkezésedre. Az órák ilyenkor abszolút célirányosak, azaz csak olyan szókincset, kifejezéseket és szituációkat tanulsz majd az órán, ami számodra hasznos lehet. Biztosan nem fogunk múlt időt és bonyolultabb nyelvtani szerkezeteket tanítani. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik munka miatt akarnak spanyolozni/ portugálozni és nincs sok idejük belemélyedni a nyelv rejtelmeibe. Ekkor kifejezetten az adott munkára jellemző szavakat, mondatokat tanulsz majd meg az órákon.

A magánórák tandíjával kapcsolatban keress meg minket személyesen a következő elérhetőségek egyikén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +3670 534 5904

 Skype-on: la.boquita